16.8.2022

HW 2014 19

Tisková zpráva z rockového festivalu Hanácké Woodstock dne 2. srpna 2014

Letošní  4. ročník Hanáckýho Woodstocku , rockového festivalu pod širým nebem, zahájila šternberská nadějná rock/heavy metalová kapela Superface.

V průběhu svého vystoupení dokázala naladit fanoušky na tu pravou rockovou strunu a připravila tak dobré zázemí pro nastupující revivalovou skupinu Black Sabbath Dio Tribute, kteří amfiteátr přímo rozpálili.

A co teprve temný Nylon Jail? Jeho ďábelské exorcie a upírské kvílení ocenili diváci bouřlivým potleskem. Když vstoupili na scénu Blue Effect, vytvořil se u podia amfiteátru pulzující divácký dav, který zpíval společně s Honzou Křížkem a rytmicky se pohyboval do rytmu tónů kytarové legendy Romana Hladíka. Český hardrock představila skupina Votchi. Při výměně stage došlo k nečekaným technickým problémům a museli jsme změnit pořadí vystupujících skupin. Fanoušci tuto pauzu trpělivě využili k občerstvení na přilehlém pivním rynku, kde se servírovala moravská pivní klasika Holba-Zubr-Litovel, uzené a grilované speciality.

Olomoucká revivalová skupina pak oživila osobnost zpěváka AC/DC Bona Scotta ve svém vystoupení. Neuvěřitelně věrohodný hlas zpěváka Mirka Matušů z kapely AC/DC Bon Scott Memorial Band byl dvěma tisícům diváků odměnou. Pódium ztichlo, když se na něm objevil Michal Prokop, který už 47 let třímá v ruce rockový mikrofon. Společně s Framus 5 doplnili tuto jedinečný bigbítový výběr a jejich vystoupení, které se přetáhlo hodně přes půlnoc, sklidilo ohromný aplaus. Strhující show na závěr festivalu předvedlo originální seskupení čtyř violoncellistů s bubeníkem pod názvem Arrhythmia. Dokonalou interpretaci rockových, metalových a popových hitů z celého světa odměnili fanoušci stand up potleskem.

Naši skalní fanoušci letos zazářili novými outfity – od černočerných triček s potisky rockových symbolů přes kožené vesty, síťované punčochy v kozačkách na široké platformě, čelenky s kytkami ve spletených vlasech až po typické lenonky na očích. Atmosféru okořenili i stylovými vlajkami.

V průběhu festivalu nás několikrát navštívila mobilní hlídka Rádia Haná a moderátor Lukáš Kobza přenášel živé zpravodajství přímo do éteru. Atmosféru pro fanoušky zaznamenávala také přerovská televize.

Rockový festival Hanácké Woodstock pořádala Velkobystřická kulturní společnost, o.s. v amfiteátru v Zámeckém parku ve Velké Bystřici.

Hanáckým Woodstockem to nekončí!  Již druhý lednový víkend roku 2015 plánujeme uskutečnit Rockové bál Hanáckyho Woodstocku, na který se již nyní můžete těšit. Vstupenky budou opět v předprodeji, sledujte naše webové stránky.

e-mail: kic@muvb.cz

2014_HW