30.11.2021

Tisková zpráva z 5. ročníku Hanáckyho Woodstocku

Rockové open-air festival boří Bystřici

Jubilejní 5. ročník Hanáckyho Woodstocku byl mimořádný svým mezigeneračním zaměřením.

Nabídl osm kapel a kolem 13 hod. ho odstartovala svým speciálním vystoupením Kašpárkova partička, která nastoupila na pódium v komiksových kostýmech s typickými číry. Toto hudební a vizuální show hned od začátku svou bejbypankovou hudbou rozparádilo publikum tak, že nebylo možné nečinně sedět a koncertu Kašpárka v rohlíku jen tak přihlížet. Aktivně se zapojit, rozhýbat, skotačit ba přímo křepčit bylo na místě! Tato hudební smršť měla obrovský energetický potenciál a zvláštní pozitivní vibrace a zapojili se do ní nejen rockové maminky a tatínkové s dětmi, ale i pořadatelé včetně zvukaře. Následovala legendární skupina z Britských ostrovů v podání české formace Status Quo Tribute a jejich propracované kytarové party s jasnou rytmickou linkou potěšily každého posluchače.
Opojnou zběsilost  a sugestivní party trubky plné emocí na nás nekompromisně valilo seskupení Už jsme doma.
Další legendou, kterou jsme bouřlivě přivítali v bystřickém amfiteátru, byla hard rocková formace Ciment. Obohatili nás o směsici hudebních stylů přes rock, blues až po moravské lidové motivy.
Po výměně stage nastoupil jižanský rock Lynyrd Skynyrd v podání olomoucké kapely The Again.
Následovala pražská bluesová dračice Janis Joplin se svým fantasticky položeným chraplavým ječákem, ukrutným sípotem, křikem a nářkem, při kterém rozpumpovala divácký dav pod pódiem. Její hlas je od opravdové legendy k nerozeznání a při jejím vystoupení běhal až mráz po zádech.
Hlavní hvězdou večera byl Žlutý pes s Ondřejem Hejmou a jejich hity jako Nezávislá málem zbořily bystřické amfík. Obrovský aplaus a povyk pod pódiem si vynutil další dva přídavky.
Závěr festivalu patřil fenomenálnímu slovenskému kytaristovi René Lackovi a jeho uskupení DownTown. Jeho stoprocentní nasazení a maximální hráčský výkon při skladbách Jimyho Hendrixe strhnul do varu všechny fanoušky. Bouřlivý dvoutisícový stand up potlesk byl pro vystupující zaslouženou odměnou.

Nejen v průběhu festivalu se mohli návštěvníci našeho města občerstvit v Bystřickém pivním salonu, který nabízel 24 druhů piv, spoustu grilovaného a smaženého jídla a pochutin. Do pivního salonu byl vstup zdarma a návštěvníci tak ochutnávali a srovnávali chuť zlatavého moku regionálních i světových značek. Novinkou byli i nealkoholické pivovarnické produkty a různé míchané speciality.

Na Zámeckém náměstí měli fanoušci možnost doladit si své outfity zakoupením stylových triček a tak ani letos nechyběly mezi diváky modely černočerných triček s výraznými motivy metallových kapel a ruce s výrazným tetováním a okovanými náramky. Mezi ženami kromě kožených modelů a gotického stylu s černou krajkou zazářily i barevné kreace stylu hippies s kopretinou ve vlasech.
U amfiteátru byla instalovaná prodejní výstava rockových fotek Jirky Regenta.

Letošní půlkulatý rockový open-air festival Hanácký Woodstock pořádala Velkobystřická kulturní společnost, o.s. v amfiteátru v Zámeckém parku ve Velké Bystřici.

Hanáckým Woodstockem to nekončí!  Již druhý lednový víkend roku 2016 plánujeme uskutečnit Rockové bál Hanáckyho Woodstocku, na který se již nyní můžete těšit. Vstupenky budou opět v předprodeji, sledujte naše webové stránky. Těšíme se na vás 9. ledna od 18 hod. v sále KD Nadační ve Velké Bystřici!

e-mail: kic@muvb.cz

2.8.2015 17:50:46 | přečteno 607x | martina.skalova